Wij hebben een ruim assortiment aan kazen uit heel Europa. Niet alleen de bekende Brie of Gorgonzola, maar wij hebben regelmatig seizoensgebonden streekproducten uit de Franse Alpen of Spaande binnenlanden. Kom een kijkje nemen in onze winkel om alle nieuwe smaken te ontdekken, buiten de kazen die wij standaard in ons assortiment hebben.

Franse kaas

Er zijn meer dan 400 soorten Franse kaas en voor een echte kaasliefhebber zijn die allemaal evenzeer het proeven waard. Maar deze 3 horen absoluut thuis op een exclusief Frans kaasplankje.

Epoisse
Een vrij kleine kaas met een grillige rode korst, welke tijdens de rijping meerdere malen wordt gewassen met Marc, waardoor een sterk en vol pikant aroma ontstaat. Deze kaas smelt op je tong en heeft een smaak die licht zout en melkachtig is.

Morbier
Halfharde kaas uit de Jura met een zwart streepje as. Pittig aroma dat doet denken aan hazelnoten en een vers gemaaid gras.

Roquefort
een zeer bekende blauwschimmelkaas van schapenmelk. De naam is sinds 1925 beschermd: alleen kaas uit (de buurt van) Roquefort mag zo genoemd worden.

Italiaanse kaas

In Italië wordt bijna overal wel kaas geproduceerd in alle soorten en maten, van hard tot zacht en van mild tot pittig. Veel van deze kazen hebben een beschermde status vanuit de Europese Unie. De afkorting hiervan is Denominazione di Origine Protetta (DOP) en wil niks anders zeggen dan dat deze producten een beschermde oorsprongsbenaming hebben. Vrij vertaald houdt dit niets anders in dat producten alleen in een bepaalde regio mogen geproduceerd volgens bepaalde richtlijnen. De bekendse kazen die bij ons altijd te verkrijgen zijn:

  • Parmagiano Reggiano 
  • Pecorino
  • Taleggio
  • Gorgonzola
  • Fontina d’Aosta

Spaanse kaas

Spanje staat bekend als een land waar als gevolg van het het mediterrane klimaat goede producten kunnen worden geleverd. Wie een bezoek brengt aan Spanje en de specialiteiten van het land proeft zal niet snel teleurgesteld worden. Dat in dit uitgestrekte land zo veel goede kaassoorten geproduceerd worden is niet bij iedereen bekend. Er zijn veel mogelijkheden omdat er zowel koeien, schapen als geiten te vinden zijn. Diverse streken met hun verschillende klimaten hebben hun eigen producten en dat ziet men dan ook bij de kaassoorten terug.