Hollandse Kaas

ons assortiment

Noord-Hollandse kaas

Puur is niet alleen ‘zuiver’ en ‘echt’ maar ook compleet en helder, maar vooral 'puur'.

Geitenkaas

Geitenkaas

Vers en romig en een bijzonder zachte smaak

Kampioenkaas

Boerenkaas Kampioen

Een echte winnaar!

Komijnekaas

Puur, mild en vol komijn!

Beemsterkaas

Waar alle smaak om draait.

gooische pikante

Gooische Pikant

Voor mensen met een rijke smaak.

kruidenkaas

Kruidenkaas

Boeren kruidenkazen, in vele soorten

Leidsche kaas

Boeren Leidsche sleutelkaas 30+

EEN GREEP UIT ONS EXCLUSIEVE ASSORTIMENT

Rotterdamse Oude

‘Tijd is het belangrijkste ingrediënt’

En dat is niet voor niets. Tijd zorgt ervoor dat De Rotterdamsche Oude zo uniek mogelijk is en ook blijft.
Het uiterlijk, het karakter en de uitgesproken smaak worden door tijd gecreëerd.
Tijd zorgt tevens voor veranderingen in de kaas.
Veranderingen die zorgen voor een unieke aroma en zelfs het uiterlijk van De Rotterdamsche Oude.

ZO WORDT KAAS GEMAAKT

Het begin

Kaas wordt gemaakt van verse volle melk die kort verhit is, dit noemen ze ook wel pasteuriseren.
Aan de melk wordt een stremsel en een starters cultuur toegevoegd.
Hierdoor gaan de eiwitten stollen en ontstaat er een vaste substantie, de wrongel, en blijft er vocht over (de wei).

Samenpersen wrongel

De wrongel drijft in het vocht, de wei. Wei bevat onder andere melksuiker (lactose), mineralen en vet.
De wrongel wordt in een vat gestopt en samengeperst waardoor de wei er wordt uitgeperst. De wei wordt afgetapt.
De nog korrelige wrongel wordt verzameld in een rond vat en wordt hier stevig in geperst. Daardoor krijgt de kaas haar ronde vorm.

Pekelbad

Vervolgens wordt de kaas een aantal dagen in het pekelbad gelegd. Door dit pekelbad zijn de kazen beschermd tegen bacteriën. De smaak, de vorm en textuur wordt hier bepaalt.

Rijping

De kaas rijpt 4 weken tot meer dan een jaar. De duur van de rijping bepaalt onder andere de smaak van de kaas. Hoe langer de kaas rijpt, hoe pittiger de smaak zal worden.